Is je woning te klein? Dat is wellicht een verkeerde aanname. Bovendien is de wens om een aanbouw te plaatsen heel voordelig in het wonen. Het creëert meer woongenot met slechts enkele meters in zowel lengte als breedte. Maar wat zijn dan de kosten voor een aanbouw per m2? Ook hier gaan we aspecten aanstippen die van belang zijn voor de wel overwogen beslissing, wel of geen aanbouw huis.
Aanbouwen met hout
Een woning, kantoorruimte, bijkeuken, bijgebouw of een andere ruimte uitbreiden met een aanbouw? Dat kan met een houten aanbouw. Waarom verhuizen als het ook met een voorspoedige aanbouw kan. En je de ruimte van de aanbouw misschien nog meer waardeert dan weer een compleet nieuwe woning… Daarom lichten we voor het aspect “Houten aanbouw huis” de houtskelet bouw voor je uit.
Ga je voor snelheid en voordelig materiaal? Dan kan een houtskelet haar vruchten flink afwerpen! In de plaats van traditionele bouwmethodes en eindeloos metselwerk is het mogelijk om nog sneller een aanbouw te realiseren met een houten aanbouw. Bovendien is een houten aanbouw huis ook in tijden van droog weer een zeer snelle keuze. Daarnaast kan bij finaliseren van de aanbouw het houtskelet uiteraard verschillende uiteenlopende weersomstandigheden incasseren door waterdichte bouwplaten en een bijbehorende buitenafwerking.
Bij een aanbouw van je huis met een houtskelet kan je een prijsopgave verwachten van om en nabij 1.350,- per m2. Uiteraard is er geen pakketprijs of fixed price voor een aanbouw van je woning. Maar niet getreurd! Ons team vertelt je alles over de prijzen per m2 voor welke aanbouw dan ook.
Advies nodig voor een aanbouw op maat?
Aanbouw serre
Aanbouw met een serre zonder een investering die niet te behappen is, het is iets waar Subhan Ingenieursbureau niet vreemd van opkijkt. Zonder enige vergunning kan je aan bepaalde criteria voldoen en daarmee onafhankelijk een aanbouw huis serre realiseren. Wil je meer weten over vergunningen? Neem contact met ons op.
Voor de aanbouw van een serre wordt vaak gekozen voor aluminium als materiaal omdat het krachtig is en voordelig. Maar dit verschilt van A tot Z per persoon, gezin, of koppel. De kosten zijn uiteindelijk slechts variabel per materiaal, de wensen niet. Om teleurstellingen te voorkomen, gaan we volledig transparant zijn in de prijzen. Net als bij de uitbouw van je woning of het bouwen van een compleet nieuw huis, houd je niet alleen rekening met de bouw. Ook de voorbereiding zoals het berekenen van de draagkracht is belangrijk. Reken daarom op een investering van 10.000-15.000 euro voor het plaatsen van een serre, wanneer je deze wil aanbouwen.
Heb je zelf nog niet een idee wat het handigst is of het mooist eruit komt te zien? Voorkom de intentie om te verhuizen en daarmee juist een grote investering te moeten maken. Investeer in je huidige woning met een aanbouw zoals een serre, zonder de kosten bij een verhuizing op te moeten hoesten en bespreek het met een ingenieur of constructeur.
Glazen aanbouw
Wat zal de lichtinval een verschil maken.. Een glazen aanbouw is Nederland echt niet vreemd. Doordat er een enorme dosis lichtinval wordt gecreëerd door een glazen aanbouw, ervaar je veel meer ruimte dan een aanbouw hoeft te zijn. Dus dat betekent dat het voor je gevoel net zoveel is als een ruime uitbouw, hoewel de kosten wel 10.000 euro minder kunnen zijn.
Omdat er een grote hoeveelheid glas wordt gebruikt, krijg je te maken met een investering in veel glas ten opzichte van houtskeletbouw. Het gemiddelde glas per m2 zit tussen de 5 en 15 euro per vierkante meter. De afwerking van de buitenkant verschilt ook nog in materiaal en dus ook in kosten. Opties zijn hier ook: hout, aluminium of kunststof. Wil je exacte prijzen weten van zowel berekeningen voor de fundering, tekeningen voor de aanbouw en ook de eventuele kosten van materialen?
Aanbouw woning regels
Aanbouwen met meer dan 2,5 meter diepte? Dan is het tijd om je te “verdiepen” in de aanbouw huis regels. Ook kan je bij de gemeente veel informatie verkrijgen over aanbouw mogelijkheden en regels. Boven alles bestaat er een belangrijke regel dat de aanbouw niet naar een openbaar gebied mag staan. Wil je verder aanbouwen buiten de 250cm? Dan zijn er een aantal regels waar je aan moet voldoen:
- De aanbouw moet plaatsvinden in het gebied achter de woning;
- Een aanbouw aan de voorkant mag enkel met vergunning;
- Zijtuinen die grenzen aan een openbaar gebied zijn niet geschikt;
- Zijtuinen die 100cm achter de voorgevel vallen, daar mag wel aangebouwd worden;
- Dakterrassen zijn uitsluitende niet toegestaan om op de aanbouw te plaatsen;
- Bestaande aanbouw wordt meegenomen in de berekening van het totale aanbouw gebied;
- De maximale hoogte mag gelijk zijn aan de vloer van de eerste verdieping tot de begane grond;
- De aanbouw mag geen verdieping hebben.