Huis bouwen voor 250.000 euro | Subhan Ingenieursbureau

Huis bouwen voor 250.000 euro


Laatst bijgewerkt op
7 januari 2021
Geschreven door Rasheed van
Subhan Ingenieursbureau
huis-bouwen-voor-250-000-euro

Huis bouwen voor 250.000 euro? Ook hier ontstaan vaak vragen over kostenposten en wat erbij komt kijken om een eigen huis te bouwen. Bovendien kan je met 250.000 euro en zelfs daaronder een heel mooi huis laten bouwen!

Woning bouwen voor 250.000 euro, daar moet een kavel onder

Een huis bouwen is pas mogelijk wanneer er een beschikbare kavel is waar je ook voldoende budget voor over hebt. Want naast een 250.000 euro voor de bouw van je woning, moet er ook een kavel (aan)gekocht worden. Zoals je wellicht al voor ogen hebt kan je de locatie van de kavel niet zo snel veranderen, jouw toekomstige woning natuurlijk wel.

De lokale gemeente kan je veel informatie verstrekken over de buurt en bestemmingsplannen. Maar ook zeker over bouwkavels. Bovendien worden kavels ook vaak te koop gezet op het bekende platform van Funda. Ook hier moet je opletten, kavels kunnen zeer populair zijn waardoor je kans hebt via een loting. Jouw eigen huis laten bouwen voor 250.000 euro zul je dan wat uit moeten stellen.

Bepaal het allemaal zelf, Gijsbert tekent het

Hi, ik ben Gijsbert en tekenaar bij Subhan Ingenieursbureau.

Meer dan 20 jaar ervaring

Gijsbert? Ja zeker, dat is onze tekenaar met al tientallen jaren ervaring. Met een schrijntje inspiratie voor je woonwensen kan er al een hele tekening gemaakt worden. Een ontwerp maken kan de vraag oproepen “Waar moet je beginnen?”. Toch kan dit proces soepel verlopen door de proactieve houding van ons als ingenieursbureau en natuurlijk Gijsbert die je goed kan helpen bij het bepalen van het ontwerp.

Een groot voordeel van het in de hand nemen van een tekenaar als Gijsbert, is dat je direct voorloopt op andere zaken zoals een bouwbesluit waarin technische eisen staan waar de woning aan zal moeten voldoen. Bijvoorbeeld een bepaalde hoogte dat niet overschreden mag worden.

Kosten huis bouwen

Na een amuserende bezichtiging en een goed gevoel kan je ook besluiten genoegen te nemen met bestaande bouw, waar het plaatje van de financiering wat eenvoudiger gaat dan bij het bouwen van een huis voor 250.000 euro. Toch staat daar tegenover dat het huis aan de buitenkant is, zoals hij is.

Ook bij het bouwen van een eigen huis is het verstandig om van tevoren je goed in te laten lichten door onafhankelijke adviseurs die met verschillende banken in gesprek kunnen gaan. Want “Ik wil een huis bouwen voor 250.000 euro” betekent niet, ik krijg net zo gemakkelijk de lening van 250.000 euro als bij een woning waarde van 250.000 euro van bestaande woningen.

Kostenposten van jouw nieuwe huis

huis-bouwen-kosten

De grond om op te bouwen heb je uiteraard nodig, maar wat nu als je een kavel tot je beschikking hebt maar nog niet een idee hebt van kostenposten voor de bouw van je eigen huis? Jij neemt het voortouw in de bouw van je huis van 250.000 euro, maar waar gaat dit bedrag in geïnvesteerd worden?

  1. Je hebt voor jezelf maar ook voor de beste hypotheek een adviseur nodig die je bemiddelt voor de benodigde hypotheek. Deze kosten variëren vaak tussen 2000-3000 euro.
  2. Reken net zoals bij de koop van een bestaande woning van 250.000 euro op notariskosten van circa. 750 euro.

Omdat je niet voor een bestaande woning gaat maar voor de bouw van een eigen huis, krijg je te maken met bouwrente. Deze twee mogelijke vergoedingen ben je schuldig aan de bouwer. Hierin zijn twee keuzes: de uitstelrente wat de periode betreft tussen de handtekening onder het koopcontract en de overdracht van de betreffende woning. Daarnaast kan je ook kiezen voor een financieringsvergoeding. Deze vergoeding zal de kosten dekken die de bouwer heeft gemaakt tot het moment van tekenen van de overeenkomst voor de bouw.

Behoed jezelf voor meerwerk

Huis bouwen voor 250.000 euro lijkt pas geld te kosten wanneer je in de woning kunt. Maar niets is minder waar. Tijdens bouwwerkzaamheden betaal je hypotheekrente. Tegenwoordig zijn de rentes niet heel hoog, dus dat is daarentegen een voordeel van het bouwen van een eigen huis.

Ben je nog niet tevreden? Dan kan je naast het bouwen van een huis voor 250.000 euro, ook een schepje erboven op doen door afwijkende werkzaamheden zoals toch nog de badkamer of witgoedaansluiting te verplaatsen. Deze activiteiten zullen altijd geld kosten omdat het afwijkt van “het plan”. Bereid je dus voor op eigen inleg als dit afwijkend is voor de bouwer of aannemer.

Een huis laten bouwen heeft natuurlijk bouwkosten. De kosten van deze post kan je rekenen bij bijvoorbeeld de aanleg van aansluitingen op de riolering, de uitbouw die je wenst, maar ook onderzoek dat moet plaatsvinden voor een fundering en een nauwkeurige constructie berekening alvorens de bouw start.

3D tekeningen kunnen flink bijdragen aan het proces van een huis bouwen voor 250.000 euro. Tekeningen die twee dimensionaal worden gemaakt voor de bouw van je huis zijn minder accuraat dan drie dimensionale tekeningen waardoor je fouten kunt voorkomen en daarmee ook hoge kosten die kunnen ontstaan door een constructiefout. 

Huis bouwen voor 250.000 euro met een bouwdepot

Wanneer je een verandering wil aanbrengen aan je huis zoals een uitbouw van de achterkant van je woning of een aanbouw aan de zijkant van je woning, dan loop je tegen een bouwdepot aan. Dat bouwdepot is als het ware een nieuwe rekening met het betreffende depot erop. Deze depotrekening kan je gebruiken voor een huis bouwen van 250.000 euro, maar kan ook een kleine uitbouw zijn van 25.000 euro.

Hoe je het went of keert, let op met de duur van de bouw van jouw huis of andere activiteiten. De rekening van je bouwdepot is slechts 2 jaar open. Hierna zal het depot niet meer beschikbaar zijn om rekeningen van de betalen. Wil je meer weten over een bouwdepot voor een woning bouwen voor 250.000 euro?

Wie gaat jouw woning bouwen?

Je hebt een ruime kavel, een sterk ontwerp van Gijsbert en je hebt het financiële plaatje compleet. Wat ontbreekt nu nog? Een daadwerkelijke bouwer of aannemer die de verantwoordelijkheid gaat nemen voor de realisatie van jouw huis voor 250.000 euro.

Omdat wij bij Subhan Ingenieursbureau alles onder één dak willen aanbieden, ben je met slechts een enkele kop koffie een partner rijker die je gaat ontzorgen in het complete proces van ontwerp tot de realisatie en nazorg. Dus wat heb jij in je koffie?


Laatst bijgewerkt op
7 januari 2021
Geschreven door Rasheed van
Subhan Ingenieursbureau
Constructeur
Civiele techniek Sluiten

Goedendag! Leuk dat je mijn blogartikel "Huis bouwen voor 250.000 euro" leest.
Mocht ik je ergens mee kunnen helpen of heb je een vraag, ik hoor het graag!


Delen