Nieuwbouw Emmeloord | Subhan Ingenieursbureau

Nieuwbouw Emmeloord


Laatst bijgewerkt op
19 april 2021
Geschreven door Rasheed van
Subhan Ingenieursbureau
nieuwbouw-emmeloord

Een nieuwbouw in Emmeloord werkt anders dan een bestaand huis kopen. Bij nieuwbouw moet je rekening houden met de duur van de bouw, prefab of traditionele bouw. Ook weersomstandigheden, bouwvakanties en de kerstvakantie zijn factoren die je nieuwbouw beïnvloeden. Heb je momenteel een eigen huis of huurwoning? Dan kan je met dubbele lasten je tijd uitzitten tot jouw nieuwbouwwoning wordt opgeleverd.

We nemen je mee in belangrijke aspecten van nieuwbouw.

Rasheed stelt persoonlijk een offerte voor je op

De duur van jouw nieuwbouw

Een aannemer of projectontwikkelaar hoort je goed mee te nemen in de voortgang van je nieuwbouwproject in Emmeloord. Subhan Ingenieursbureau is gevestigd in Emmeloord en dus ook lokaal goed bereikbaar met een korte communicatielijn. Desalniettemin is het bij een betrouwbaar Ingenieursbureau net zo belangrijk om zelf regelmatig polshoogte te houden. Daarnaast moet je zeker controleren of werkzaamheden voldoen aan je wensen!

Voordat het startschot is gegeven moet je eerst een koop-/aannemingsovereenkomst tekenen. Daarna kan het een aantal maanden duren voordat het project van start gaat. Doordat wij snel communiceren en een rijke ervaring hebben, weten we vaak genoeg snel de eerste stappen te zetten. Bovendien hebben we bij Subhan Ingenieursbureau zelf alle touwtjes in de handen. Daarmee kunnen we flinke vertragingen voorkomen en snel handelen waar nodig.

TIP! Rente van je bouwdepot is pas aftrekbaar NA het tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst.

De tijd waarin jouw nieuwbouwwoning in Emmeloord gebouwd wordt is uitgedrukt in “werkbare dagen”. In de overeenkomst wordt aangegeven hoeveel tijd de aannemer nodig heeft. Afhankelijk van de manier waarop jouw nieuwbouwwoning Emmeloord wordt gebouwd, zoals prefab of de traditionele bouw, kan de oplevering al plaatsvinden na 6-9 maanden.

Zo hebben wij voor een nieuwbouwwoning in Heerenveen de bovenbouw en fundering uitgerekend. Ook hebben we daar de constructieve tekeningen van de bovenbouw en fundering zelf tot in detail verzorgd.

Terug naar de duur van de bouw. Een kalenderjaar heeft in de bouw 180 werkbare dagen. Dus dat zijn 6 maanden. Hoelang het duurt voordat een nieuwbouwproject helemaal afgerond is zit tussen de 1 en 2 jaar.

Voordelen nieuwbouwhuis:

Geen notariskosten Geen kadasterkosten Geen overdrachtsbelasting 21% btw zit al in de prijs verrekend Onderhoudsvrij wonen in de eerste 5-10 jaar

nieuwbouwwoning-emmeloord

Nieuwbouwwoning bouwen

Voor een nieuwbouwwoning bouwen kan het traject in drie fases worden samengevat; ruwbouw, afbouw en oplevering.

Onder de eerste fase vallen de bekende aspecten zoals de riolering, draagmuren, daken en natuurlijk de fundering. In deze fase is het van belang dat alle berekeningen en tekeningen, zoals een constructie berekening, accuraat en tot in detail worden verzorgd. Wanneer tekeningen en berekeningen door de juiste expert zijn gemaakt bevorder je het complete bouwproces van jouw nieuwbouwwoning in Emmeloord, in zowel de snelheid als de kwaliteit.

Ten tweede is er de afbouwfase van je nieuwbouwwoning. Hierin gaat alles om de afwerking van je nagelnieuwe woning. Denk hierbij aan; dekvloeren voor de vloerbekleding, afwerking van plafonds en muren. Maar ook kozijnen, trappen, leidingen, elektra en alles wat je niet zelf wilt doen.

Tot slot ga je samen met de bouwer of ontwikkelaar door jouw nieuwbouwwoning bekritiseren wat je ziet. Deze fase in nieuwbouw wordt de afbouwfase genoemd. Is alles volgens plan uitgevoerd en zijn er op het eerste oog geen gebreken? Dan kan je alvast inbeelden waar je de sofa wilt hebben of welk behang je wilt gebruiken in de slaapkamers. Want de sleuteloverdracht is het volgende wat je te wachten staat na de oplevering!

Van ruwbouw tot sleuteloverdracht ontzorgen we jou in alle activiteiten voor nieuwbouw Emmeloord


Laatst bijgewerkt op
19 april 2021
Geschreven door Rasheed van
Subhan Ingenieursbureau
Constructeur
Civiele techniek Sluiten

Goedendag! Leuk dat je mijn blogartikel "Nieuwbouw Emmeloord" leest.
Mocht ik je ergens mee kunnen helpen of heb je een vraag, ik hoor het graag!


Delen