
Enthousiast en betrokken team

Preventieve werkwijze voor aardbevingen

Durven voorbedachte risico's te nemen
Constructiebureau voor nieuwbouw
Bij nieuwbouw denk je misschien niet direct aan draagconstructies, maar ze vormen de ruggengraat van elk gebouw. Vóór de eerste steen gelegd wordt, zijn een constructieberekening en -tekening verplicht. Deze geven inzicht in welke materialen nodig zijn om het gewicht van dak, vloeren en wanden veilig te dragen. Het voorkomt fouten en zorgt voor een stabiele basis.
Subhan Ingenieursbureau is gespecialiseerd in het maken van constructieberekeningen en tekeningen volgens de geldende normen. Wij zorgen ervoor dat je snel en zonder vertraging kunt starten met bouwen. Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan via onze website.
Constructiebureau voor nieuwbouw
De meeste mensen denken niet aan draagconstructies als ze van plan zijn een nieuw huis of tuinhuis te bouwen. Maar deze constructies zijn essentieel voor elk gebouw, en het proces van het ontwerpen en bouwen ervan is fascinerend. Draagconstructies zijn in feite alle elementen van een gebouw die gewicht dragen - meestal het dak, de vloeren en de muren. Om ervoor te zorgen dat deze constructies sterk genoeg zijn om het gewicht van het hele gebouw te dragen, moeten ingenieurs ingewikkelde berekeningen uitvoeren. Ze houden rekening met factoren als het soort materiaal dat gebruikt wordt, het gewicht van het gebouw en de vorm van de constructie. Het resultaat is een dragende constructie die veilig en sterk genoeg is om het hele gebouw te dragen.
Voordat je kunt beginnen met het bouwen van je droomhuis, zijn er een paar belangrijke stappen die genomen moeten worden. Ten eerste zul je duidelijk moeten hebben hoeveel gewicht de verschillende dragende elementen aankunnen. Deze informatie zal je helpen bepalen welke materialen nodig zijn om het gewicht van de constructie voldoende te ondersteunen. Vervolgens moet je een gedetailleerde constructietekening maken. Deze tekening moet gebaseerd zijn op de berekeningen die je gemaakt hebt en zal dienen als stappenplan voor het bouwproces. Met deze twee documenten in de hand ben je klaar om te beginnen met de bouw van je nieuwe huis.
Je hebt verplicht een constructieberekening en constructietekening nodig voor je nieuwe huis. Alleen, weet je niet waar je moet beginnen? Zoek niet verder! Subhan Ingenieursbureau is al jaren gespecialiseerd in het maken van constructieberekeningen en -tekeningen. Wij kunnen helpen om je bouwproject zonder vertraging van start te laten gaan. Je hoeft alleen maar een offerte bij ons aan te vragen. In een paar klikken kunnen we je een schatting geven van de diensten die je nodig hebt. We zijn enthousiast om je te helpen het huis van je dromen te bouwen! Vraag vandaag nog een offerte aan op onze website!
Een constructieve berekening op maat voor nieuwbouw
Om kwalitatief en veilig te kunnen bouwen is het uitvoeren van constructieberekeningen een essentieel onderdeel. Advies en assistentie worden gegeven door onze ervaren experts die over alle benodigde informatie voor constructieberekeningen beschikken. Jouw berekening voor een aanbouw staat als een huis.
"*" geeft vereiste velden aan
Een constructieve berekening is verplicht
Als je aan een nieuwbouwproject begint, zijn er enkele belangrijke elementen waarmee rekening moet worden gehouden. In Nederland is het bijvoorbeeld wettelijk verplicht om bij het bouwen de constructieberekening te laten maken. Om te voldoen aan het bouwbesluit en de omgevingsvergunning is dit vereist. Deze berekening bepaalt de tijdspanne waarin de constructie de volledige belasting kan houden. Dit maakt tijdig onderhoud in de toekomst mogelijk.
De constructietekeningen zijn een ander belangrijk element in elk nieuwbouwproject. In deze tekening komen de getallen tot leven en vertellen ze een verhaal. Met deze tekening kan de aannemer bevestigen dat het bouwproces klopt. Door dit te doen kunnen we fouten voorkomen en geld besparen.
Zowel de constructieberekening als de constructietekening zijn essentiële onderdelen van elk nieuwbouwproject. Zonder hen kunnen projecten snel onbeheersbaar worden en over het budget heen lopen. Het is daarom cruciaal om ervoor te zorgen dat aan beide vanaf het begin de nodige aandacht wordt besteed.
Constructieve tekening
Constructietekeningen zijn gedetailleerde tekeningen die de draagconstructies van een bepaald object laten zien. Ze leveren noodzakelijke informatie voor bouwers, zodat ze een degelijk en veilig bouwwerk kunnen maken. In de meeste gevallen worden constructietekeningen gemaakt door erkende bouwkundigen. Dit zorgt ervoor dat de tekeningen de resultaten van de constructieberekening nauwkeurig weergeven. De constructietekening is een verplicht onderdeel van de vergunningsaanvraag en moet bij de gemeente worden ingediend. Zonder deze tekening wordt de vergunning niet goedgekeurd. Als zodanig speelt de constructietekening een essentiële rol in het bouwproces.
Voldoet het ontwerp aan de wettelijke eisen?
De constructietekening is een cruciaal onderdeel van het bouwproces, omdat die ervoor zorgt dat het bouwwerk aan alle wettelijke eisen voldoet. De gemeente gebruikt de constructietekening om de sterkte en stabiliteit van het voorgestelde bouwwerk te toetsen, en om te beoordelen of het voldoet aan de bouwvoorschriften. Als de constructietekening aan alle eisen voldoet, wordt hij goedgekeurd en wordt een vergunning afgegeven. Zonder vergunning kan de bouw niet beginnen. Daarom is de constructietekening een kritische stap in het bouwproces, en een die niet lichtvaardig moet worden opgevat.
Subhan Ingenieursbureau heeft meer dan 15 jaar ervaring met constructietekeningen. We sturen je graag enkele voorbeelden als je geïnteresseerd bent.
Alle expertises onder één dak
-
Wat anderen zeggen:
Zeer klantgerichte vakkundige mensen. Goede oplossingen en adviezen. Zeer tevreden en het gewenste resultaat.''
- Edwin Hup
Particulier -
Wat anderen zeggen:
''Subhan Ingenieursbureau heeft ons goed geholpen door de bouwtekeningen op te stellen voor de verbouwing van ons huis. Doordat ze ook de constructieberekening konden leveren, hadden wij zekerheid over de haalbaarheid van onze plannen.''
- Niels Koets
Particulier -
Wat anderen zeggen:
''Heel goed geholpen met een mooi ontwerp voor een aanbouw met een volledig en goed verzorgde aanvraag voor de betreffende omgevingsvergunning (WABO).''
- Raymond Delorme
Particulier
Onze voordelen
✅ Veilig, kwalitatief en verantwoord (ver)bouwen
✅ Voorkom scheurvorming en verzakkingen
✅ Voldoe aan wet- & regelgeving
✅ Beoordeling door ervaren constructeurs
✅ Voldoe aan verzekeringsverplichtingen
✅ Bespaar op (toekomstige) kosten
Een greep uit onze bouwprojecten van tekening tot uitvoering
Voor welke berekeningen kan je bij Subhan Ingenieursbureau terecht?
Je hebt een project voor een aanbouw waar je hulp bij nodig hebt, maar weet niet waar je moet beginnen? Daar komen wij om de hoek kijken. We zijn experts in het maken van constructieberekeningen. We werken bij elke stap met je samen om ervoor te zorgen dat je project een succes wordt. Ons team is zeer ervaren en kan je voorzien van de beste oplossing voor je behoeften. We bieden in ons standaardpakket de volgende constructieberekeningen aan:
- Een nieuwe kamer of uitbreiding van je huis.
- Een nieuw dak voor een bestaand huis.
- Een nieuwe dakkapel op een dak.
- Een lopend project om de dakconstructie van de bestaande woning te vervangen of een nieuwe constructie toe te voegen.
- Een nieuw dakterras.
- Een nieuwe garage.
- Een nieuw huis of bungalow.
- Een nieuwe uitbouw of aanbouw aan de woning.
DraagmuurEen constructieberekening voor (het verwijderen van) een draagmuur nodig? Met een constructieberekening ben je ervan verzekerd dat je de benodigde vergunning krijgt toegekend. Daarnaast kan de berekening gebruikt worden door de aannemer. |
AanbouwWil je jouw woning of (bedrijfs)pand uit- of aanbouwen? Laat een constructieberekening voor aanbouw of uitbouw opstellen. Je ontvangt van ons een vakkundige berekening, waardoor je kunt voldoen aan wet- en regelgeving en jouw aannemer inzicht heeft in de uit te voeren werkzaamheden. |
NieuwbouwVoor nieuwbouw heb je altijd een constructieberekening nodig. Wij controleren alle stukken van derden, waaronder informatie over de draagmuur, materialen, staal- en dakconstructie en bieden je een gedegen berekening - veilig en snel aan de slag. |
DakopbouwWil je een veilige dakopbouw realiseren, bijvoorbeeld een dakkapel? Een constructieberekening voor dakopbouw bevat een uitgebreide berekening van de elementen waar je rekening mee dient te houden. Handig voor vergunningsaanvraag en aannemer. |
DoorbraakVeilig en volgens wet- en regelgeving starten met wanddoorbraak? Laat een constructieberekening opstellen en ontvang een vakkundige rapportage, inclusief benodigde berekeningen en toelichtingen. De bouwkundige basis voor jouw aannemer. |
ZonnepanelenOok bij het plaatsen van zonnepanelen heb je vaak een constructieberekening nodig. Hierdoor verkrijg je zekerheid over de draagcapaciteit van de locatie waar de zonnepanelen worden geplaatst. Is het dak sterk genoeg om het gewicht van de zonnepanelen te dragen? |
Veel voorkomende vragen inhuren constructeur
Voor een volledige constructieberekening zijn bouwtekeningen op schaal nodig (plattegronden, doorsneden en gevelaanzichten), een voorlopig ontwerp of bestektekening en informatie over de bodemgesteldheid (zoals een sonderingsrapport).
Op basis daarvan maakt Subhan Ingenieursbureau onder andere het funderingsadvies, palenplan, wapeningstekeningen, staal- en houtberekeningen en een rekenrapport volgens de EUROCODE-normen. We stemmen alles af met de aannemer en andere betrokken partijen om tot een integraal ontwerp te komen.
Na oplevering van de constructieberekening ontvang je alle benodigde documenten om je bouwvergunning compleet te maken. Dit zijn bijvoorbeeld het constructief rekenrapport, wapeningstekeningen, detailberekeningen en eventueel aanvullende rapportages.
Daarnaast blijven we betrokken: als er tijdens het bouwproces aanpassingen nodig zijn of de aannemer vragen heeft over de uitvoering, denken we mee en leveren we aanvullingen of revisies.
Een globale berekening wordt vaak gebruikt in de eerste fase van een project, om de haalbaarheid te toetsen en een kosteninschatting te maken. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een indicatie van funderingsdruk of overspanningsmogelijkheden.
Een gedetailleerde berekening is volledig uitgewerkt, voldoet aan de eisen voor de vergunningsaanvraag en bevat alle onderdelen die de aannemer nodig heeft voor de uitvoering. Bij Subhan Ingenieursbureau leveren we uitsluitend berekeningen die voldoen aan de normen voor nieuwbouw (EUROCODE), inclusief alle vereiste tekeningen en onderbouwing.
Zeker. Ook als je al een bouwkundig ontwerp hebt, maar nog hulp nodig hebt bij specifieke onderdelen zoals een stalen balk in een draagmuur, een dakconstructie of een kelderwand, kunnen wij je helpen.
We leveren dan gerichte berekeningen, detailtekeningen en indien nodig ook overleg met je aannemer of gemeente. Je kunt bij ons terecht voor het hele nieuwbouwtraject, maar ook voor onderdelen daarvan.
Een omgevingsvergunning vraag je digitaal aan via het omgevingsloket. Goede constructietekeningen en berekeningen zijn hierbij essentieel. Subhan Ingenieursbureau maakt deze tekeningen en berekeningen. Als het plan aan alle wettelijke eisen voldoet, geeft de gemeente vervolgens een omgevingsvergunning af. Voordat je zelfs maar kunt gaan nadenken over omgevingsvergunningen voor een nieuw huis, moet je eerst rekening houden met het bouwbesluit en het bestemmingsplan van het gebied. Bovendien moet het plan regelmatig worden afgestemd op de welstandseisen.
Waar is een omgevingsvergunning nog meer voor nodig?
Je hebt niet alleen een omgevingsvergunning nodig om je huis te bouwen, maar waarschijnlijk ook voor:
Een in- en uitrit voor het huis
Ontbossing en bomen kappen
Bouwconstructies zoals een garage of pergola
Het bouwen van een steiger
Als je een omgevingsvergunning aanvraagt, heeft de gemeente acht weken de tijd om je aanvraag te behandelen. Als het ontwerp van het gebouw niet past in de bestemmingsplanvoorschriften, krijgt de gemeente meer tijd om de aanvraag te beoordelen. Afhankelijk van de afwijking wordt de termijn langer. Ten slotte hebben gemeenten het recht de termijn met nog eens zes weken te verlengen.