Constructieberekening door Subhan Ingenieursbureau
Bouwkundige constructieberekeningen zijn berekeningen van alle dragende delen van een gebouw of constructie en worden uitgevoerd door ingenieursbureau of constructeurs. Dit wordt ook wel statische berekening genoemd. Bij een berekening moet je denken aan, hoe dik draagbalken moeten zijn om de bovenliggende onderdelen, zoals vloeren, meubels en mensen te ondersteunen. Om veiligheidsredenen moeten alle gebouwen voldoen aan de minimale wettelijke eisen van de Bouwverordening.
Ben je van plan binnenkort te starten met een bouwproject? Moet je hiervoor constructieberekeningen maken? Je bent bij ons aan het juiste adres. Subhan Ingenieursbureau levert gedetailleerde constructieberekeningen voor elk bouwproject. Wil je een muur of een nieuw balkon doorbreken? Welk gebouw je ook aanpast of bouwt, bij ons ingenieursbureau krijg je advies op maat. Bouwberekeningen met snelle doorlooptijden en conforme prijzen.
Onze constructieberekeningen hebben betrekking op de volgende bouwelementen:
✓ Nieuwbouw
✓ Aanbouw
✓ Draagmuur
✓ Dakopbouw
✓ Doorbraak
✓ Zonnepanelen

Enthousiast en betrokken team

Preventieve werkwijze voor aardbevingen

Durven voorbedachte risico's te nemen
Waarom een constructieberekening laten maken?
In de meeste gevallen ben je bij het bouwen en/of verbouwen van huizen, (bedrijfs)panden en andere bouwwerken gebonden aan de vergunningsplicht. Een constructieve berekening maken is een belangrijk - en verplicht - onderdeel van de vergunningsaanvraag bij een omgevingsvergunning. Aan de hand van de berekening wordt door de gemeente gecontroleerd of het te (ver)bouwen object voldoet aan de wet- & regelgeving en veiligheidseisen. Je loopt een groot risico - en de kans op het niet toekennen van de benodigde vergunning - als je geen constructieberekening laat maken en indient. Maar ook wanneer je vergunningsvrij mag (ver)bouwen, wordt een berekening voor constructies aangeraden.
Elk pand moet voldoen aan veiligheidseisen. Met een constructieberekening laat je zien dat je aan de eisen en regels voldoet. Een constructie berekening bevat informatie over de bouw of verbouwing van het object en een uitgebreide berekening van alle dragende delen van de constructie. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld informatie over en een berekening van de omvang van de draagmuur, dakopbouw en/of draagbalken om bovenliggende delen te kunnen dragen. Een kwalitatieve bouwconstructie berekening zorgt er ook voor dat er na de bouw geen scheuren in wanden en verzakkingen zullen optreden.

Waarom een constructieberekening laten maken?
In de meeste gevallen ben je bij het bouwen en/of verbouwen van huizen, (bedrijfs)panden en andere bouwwerken gebonden aan de vergunningsplicht. Een constructieberekening is een belangrijk - en verplicht - onderdeel van de vergunningsaanvraag bij een omgevingsvergunning. Aan de hand van de constructieberekening wordt door de gemeente gecontroleerd of het te (ver)bouwen object voldoet aan de wet- & regelgeving en veiligheidseisen. Je loopt een groot risico - en de kans op het niet toekennen van de benodigde vergunning - als je geen constructieberekening laat maken en indient. Maar ook wanneer je vergunningsvrij mag (ver)bouwen, wordt een constructieberekening aangeraden.
Elk pand moet voldoen aan veiligheidseisen. Met een constructieberekening laat je zien dat je aan de eisen en regels voldoet. Een constructieberekening bevat informatie over de bouw of verbouwing van het object en een uitgebreide berekening van alle dragende delen van de constructie. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld informatie over en een berekening van de omvang van de draagmuur, dakopbouw en/of draagbalken om bovenliggende delen te kunnen dragen. Een kwalitatieve constructieberekening zorgt er ook voor dat er na de bouw geen scheuren in wanden en verzakkingen zullen optreden.

Een berekening van kleine tot grote objecten alles onder één partij
Om kwalitatief en veilig te kunnen bouwen is het laten maken van een berekening voor constructies een essentieel onderdeel. Laat je informeren en bijstaan door een expert die alle noodzakelijke informatie in huis heeft voor een constructieberekening. Een berekening die staat als een huis.
"*" geeft vereiste velden aan

Wat is er nodig voor een constructieve berekening?
Voor het opstellen van een berekening is uiteraard veel constructieve kennis vereist. Aangeraden wordt daarom om het laten maken van een constructieve tekening of berekening uit te besteden aan een expert, zoals een constructeur, bouwbegeleider, bouwadviseur of ingenieursbureau. Zij beschikken over de benodigde tools, rekensoftware en kennis en ruime ervaring m.b.t. actuele wet- & regelgeving omtrent constructie berekeningen.
Om berekeningen voor constructies op te stellen, dien je verschillende informatie aan te leveren. Centraal hierbij staat jouw wens; voor welk doel heb je de constructieberekening nodig? Is dat bijvoorbeeld voor een vergunningsaanvraag of als handleiding voor de uitvoerder of aannemer van het bouwproject? Daarnaast dient er ook specifieke (technische) informatie over het object aangeleverd te worden, zoals:
- adresgegevens
- bouwkundige tekeningen van de huidige en toekomstige situatie
- materiaalkeuze
- afmetingen van de constructiedelen waaronder vloeren, muren en (huidige) draagconstructies.
In sommige gevallen vindt er een aanvullend bezoek op locatie plaats of worden bepaalde elementen op basis van foto’s berekend.

Wat is er nodig voor een constructieberekening?
Voor het opstellen van een constructieberekening is uiteraard veel constructieve kennis vereist. Aangeraden wordt daarom om het laten maken van een constructieberekening uit te besteden aan een expert, zoals een constructeur, bouwadviseur of ingenieursbureau. Zij beschikken over de benodigde tools, rekensoftware en kennis en ruime ervaring m.b.t. actuele wet- & regelgeving omtrent constructieberekeningen.
Om een constructieberekening op te stellen, dien je verschillende informatie aan te leveren. Centraal hierbij staat jouw wens; voor welk doel heb je de constructieberekening nodig? Is dat bijvoorbeeld voor een vergunningsaanvraag of als handleiding voor de uitvoerder of aannemer van het bouwproject? Daarnaast dient er ook specifieke (technische) informatie over het object aangeleverd te worden, zoals adresgegevens, bouwkundige tekeningen van de huidige en toekomstige situatie en materiaalkeuze en afmetingen van de constructiedelen waaronder vloeren, muren en (huidige) draagconstructies. In sommige gevallen vindt er een aanvullend bezoek op locatie plaats of worden bepaalde elementen op basis van foto’s berekend.

Alle expertises onder één dak
-
Wat anderen zeggen:
Zeer klantgerichte vakkundige mensen. Goede oplossingen en adviezen. Zeer tevreden en het gewenste resultaat.''
- Edwin Hup
Particulier -
Wat anderen zeggen:
''Subhan Ingenieursbureau heeft ons goed geholpen door de bouwtekeningen op te stellen voor de verbouwing van ons huis. Doordat ze ook de constructieberekening konden leveren, hadden wij zekerheid over de haalbaarheid van onze plannen.''
- Niels Koets
Particulier -
Wat anderen zeggen:
''Heel goed geholpen met een mooi ontwerp voor een aanbouw met een volledig en goed verzorgde aanvraag voor de betreffende omgevingsvergunning (WABO).''
- Raymond Delorme
Particulier
De constructieberekening voordelen
✅ Veilig, kwalitatief en verantwoord (ver)bouwen
✅ Voorkom scheurvorming en verzakkingen
✅ Voldoe aan wet- & regelgeving
✅ Beoordeling door ervaren constructeurs
✅ Voldoe aan verzekeringsverplichtingen
✅ Bespaar op (toekomstige) kosten

Onze bouwprojecten van tekening tot uitvoering
Kosten voor een constructieberekening
Het zal je niet verbazen dat je niet voor elke berekening hetzelfde betaald. De kosten voor berekeningen verschillen per bouwproject en bedrijf. Toch blijft de vraag, hoe kunnen de berekeningen van elkaar verschillen? Op basis waarvan worden de kosten voor een berekening bepaald? Hier hebben wij een verklaring voor:
Complexiteit
Hoe complexer de berekening, hoe hoger de kosten. Zoals eerder vermeld, zullen verbouwingen met aparte hoeken en vormen meer kosten dan standaard verbouwingen. Door deze aanpassingen kosten berekeningen meer tijd en dus meer geld.
Aantal berekeningen
De kosten van de constructeur hangen voornamelijk af van het aantal benodigde berekeningen. Als je meer berekeningen nodig hebt, kost dit meer tijd, dus de constructeur zal duurder zijn. Deze kosten kunnen ook per bedrijf verschillen. Bedrijf X berekent per uur meer/minder dan bedrijf Y. Daar is geen ontkomen aan. Vraag daarom altijd verschillende prijzen op, zodat je vergelijkingsmateriaal hebt.
Bouwomgeving
Dit klinkt misschien gek, omdat je niet zou verwachten dat de locatie de berekeningen zou beïnvloeden. De kosten zullen echter variëren, omdat berekeningen meestal worden aangepast op basis van waar je woont of gevestigd bent. Wil je bijvoorbeeld bouwen aan de kust, dan zal hier meer wind zijn dan in andere omgevingen. Hier dien je rekening mee te houden in de constructieberekening. In de Randstad worden meer huizen op palen gebouwd dan op het platteland. Daarnaast heeft dit een grote impact op de tijd die constructeurs nodig hebben om constructieberekeningen te maken.
De kosten voor hulp bij jouw constructieve berekeningen zijn dus afhankelijke van verschillende factoren. Om vooraf een goed beeld te krijgen van onze prijzen raden wij je aan een offerte aan te vragen. Dat is gratis, en je zit nergens aan vast.
Onderdelen waar wij constructieberekeningen voor maken
DraagmuurEen constructieve berekening voor (het verwijderen van) een draagmuur nodig? Met een berekening ben je ervan verzekerd dat je de benodigde vergunning krijgt toegekend. Daarnaast kan de berekening gebruikt worden door de aannemer. |
AanbouwWil je jouw woning of (bedrijfs)pand uit- of aanbouwen? Laat een constructieberekening voor aanbouw of uitbouw opstellen. Je ontvangt van ons een vakkundige berekening, waardoor je kunt voldoen aan wet- en regelgeving en jouw aannemer inzicht heeft in de uit te voeren werkzaamheden. |
NieuwbouwVoor nieuwbouw heb je altijd een berekening nodig. Wij controleren alle stukken van derden, waaronder informatie over de draagmuur, materialen, staal- en dakconstructie en bieden je een gedegen berekening - veilig en snel aan de slag. |
DakopbouwWil je een veilige dakopbouw realiseren, bijvoorbeeld een dakkapel? Een constructieberekening voor dakopbouw bevat een uitgebreide berekening van de elementen waar je rekening mee dient te houden. Handig voor vergunningsaanvraag en aannemer. |
DoorbraakVeilig en volgens wet- en regelgeving starten met wanddoorbraak? Laat een constructieve berekening opstellen en ontvang een vakkundige rapportage, inclusief benodigde berekeningen en toelichtingen. De bouwkundige basis voor jouw aannemer. |
ZonnepanelenOok bij het plaatsen van zonnepanelen heb je vaak een constructieberekening nodig. Hierdoor verkrijg je zekerheid over de draagcapaciteit van de locatie waar de zonnepanelen worden geplaatst. Is het dak sterk genoeg om het gewicht van de zonnepanelen te dragen? |