Enthousiast en betrokken team
Preventieve werkwijze voor aardbevingen
Durven voorbedachte risico's te nemen
Waarom heb je een constructieberekening voor je aanbouw nodig?
Als het gaat om veilig bouwen, kun je nooit voorzichtig genoeg zijn. Daarom moet je volgens de wetgeving, als je veranderingen aanbrengt aan de dragende constructie van je huis - zoals de vloeren, de fundering of de dragende muren - een constructieberekening laten maken. Daarmee kun je bewijzen dat je veranderingen veilig zijn en niet zullen leiden tot instabiliteit of, erger nog, instorting. Zorg er dus voor dat je, voordat je aan je huis gaat werken, de zo belangrijke constructieberekening krijgt.
Je hebt echter geen constructieberekening nodig als je veranderingen gaat aanbrengen aan de niet-dragende constructie van je huis, zoals het verwijderen van wat gipsplaten.
Constructieberekeningen en omgevingsvergunning
Het aanbrengen van veranderingen aan de draagconstructie van je huis is geen kleine onderneming. In de meeste gevallen moet je een omgevingsvergunning aanvragen bij je gemeente voordat je verder gaat. Deze vergunning is nodig om ervoor te zorgen dat je huis aan alle toepasselijke veiligheidseisen voldoet.
Onderdeel van de aanvraagprocedure is het indienen van een constructieberekening. Deze berekening is essentieel om te bepalen of je voorgestelde veranderingen veilig zijn of niet. Zonder deze berekening kun je geen vergunning krijgen. Je kunt de omgevingsvergunning aanvragen bij het Omgevingsloket.
Als je niet zeker weet hoe je de berekening moet maken, maak je dan geen zorgen - er zijn genoeg hulpmiddelen beschikbaar om je te helpen. En als je hulp nodig hebt bij het aanvragen van een vergunning, dan zijn wij er om je te helpen. Bel ons gewoon en we begeleiden je er graag doorheen. Wacht dus niet langer - als je van plan bent om veranderingen aan te brengen aan de structuur van je huis, begin dan vandaag nog met het vergunningsproces.
Een constructieberekening op maat voor kleine en grote verbouwingen
Om kwalitatief en veilig te kunnen bouwen is het uitvoeren van constructieberekeningen een essentieel onderdeel. Advies en assistentie worden gegeven door onze ervaren experts die over alle benodigde informatie voor constructieberekeningen beschikken. Jouw berekening voor een aanbouw staat als een huis.
"*" geeft vereiste velden aan
Je hebt een constructieberekening nodig voor de verzekering
Als huiseigenaar ben je er verantwoordelijk voor dat je huis wordt gebouwd volgens alle geldende voorschriften. Als er tijdens of na de verbouwing schade ontstaat aan jouw huis of dat van je buren, dan word je daarvoor verantwoordelijk gehouden. Het kan erg moeilijk zijn om te bewijzen dat de fout bij de aannemer ligt, en zelfs als je het kunt bewijzen, kan het proces erg vervelend zijn. Als je echter een constructieberekening laat maken en er ontstaat vervolgens schade, dan kun je de schade voor een constructiefout verhalen op de aannemer. Wij zijn hiervoor verzekerd, zodat je er zeker van kunt zijn dat wij alles regelen.
Niet alleen biedt het een verzekering voor de constructeur bij fouten, maar het werkt ook preventief om de veiligheid van het bouwwerk te garanderen. De berekening laat zien hoe je veilig kunt bouwen, rekening houdend met factoren als het gewicht van de materialen, de windbelasting en de seismische activiteit in het gebied. Door deze factoren te begrijpen wordt de kans op fouten of misverstanden sterk verminderd. Daardoor is een constructieberekening een noodzakelijk onderdeel van elk bouwproject.
Een constructieberekening is nodig als handleiding voor een aannemer
Een constructieberekening is nooit compleet zonder een constructietekening die visueel communiceert hoe het gebouw moet worden aangepast om veilige situaties te creëren. Het document legt uit waar materialen moeten komen en welk soort belasting ze aankunnen, zodat het voor iedereen die bij het bouwproces betrokken zijn gemakkelijk en veilig is.
Het gevaar van slechte aannemers als je geen constructieberekening hebt
De meeste goede aannemers begrijpen het belang van een constructieberekening en hoe die op de lange termijn tijd, geld en gedoe kan besparen. Helaas zijn er altijd een paar rotte appels die de kantjes eraf lopen en een constructieberekening proberen te vermijden. Dit is een groot risico voor elke huiseigenaar. Niet alleen is het in veel gevallen illegaal, maar het vermindert ook aanzienlijk de kwaliteit van je verbouwing. Een constructieberekening maakt de aannemer duidelijk wat je wensen zijn en vermindert de kans op miscommunicatie. Dus als je aannemer probeert te bouwen zonder berekening, zoek dan zeker iemand anders die het werk goed doet.
Alle expertises onder één dak
-
Wat anderen zeggen:
Zeer klantgerichte vakkundige mensen. Goede oplossingen en adviezen. Zeer tevreden en het gewenste resultaat.''
- Edwin Hup
Particulier -
Wat anderen zeggen:
''Subhan Ingenieursbureau heeft ons goed geholpen door de bouwtekeningen op te stellen voor de verbouwing van ons huis. Doordat ze ook de constructieberekening konden leveren, hadden wij zekerheid over de haalbaarheid van onze plannen.''
- Niels Koets
Particulier -
Wat anderen zeggen:
''Heel goed geholpen met een mooi ontwerp voor een aanbouw met een volledig en goed verzorgde aanvraag voor de betreffende omgevingsvergunning (WABO).''
- Raymond Delorme
Particulier
De constructieberekening voordelen
✅ Veilig, kwalitatief en verantwoord (ver)bouwen
✅ Voorkom scheurvorming en verzakkingen
✅ Voldoe aan wet- & regelgeving
✅ Beoordeling door ervaren constructeurs
✅ Voldoe aan verzekeringsverplichtingen
✅ Bespaar op (toekomstige) kosten
Onze bouwprojecten van tekening tot uitvoering
Voor welke constructieberekeningen kun je bij ons terecht?
Je hebt een project voor een aanbouw waar je hulp bij nodig hebt, maar weet niet waar je moet beginnen? Daar komen wij om de hoek kijken. We zijn experts in het maken van constructieberekeningen. We werken bij elke stap met je samen om ervoor te zorgen dat je project een succes wordt. Ons team is zeer ervaren en kan je voorzien van de beste oplossing voor je behoeften. We bieden in ons standaardpakket de volgende constructieberekeningen aan:
- Een nieuwe kamer of uitbreiding van je huis.
- Een nieuw dak voor een bestaand huis.
- Een nieuwe dakkapel op een dak.
- Een lopend project om de dakconstructie van de bestaande woning te vervangen of een nieuwe constructie toe te voegen.
- Een nieuw dakterras.
- Een nieuwe garage.
- Een nieuw huis of bungalow.
- Een nieuwe uitbouw aan de woning.
DraagmuurEen constructieberekening voor (het verwijderen van) een draagmuur nodig? Met een constructieberekening ben je ervan verzekerd dat je de benodigde vergunning krijgt toegekend. Daarnaast kan de berekening gebruikt worden door de aannemer. |
AanbouwWil je jouw woning of (bedrijfs)pand uit- of aanbouwen? Laat een constructieberekening voor aanbouw of uitbouw opstellen. Je ontvangt van ons een vakkundige berekening, waardoor je kunt voldoen aan wet- en regelgeving en jouw aannemer inzicht heeft in de uit te voeren werkzaamheden. |
NieuwbouwVoor nieuwbouw heb je altijd een constructieberekening nodig. Wij controleren alle stukken van derden, waaronder informatie over de draagmuur, materialen, staal- en dakconstructie en bieden je een gedegen berekening - veilig en snel aan de slag. |
DakopbouwWil je een veilige dakopbouw realiseren, bijvoorbeeld een dakkapel? Een constructieberekening voor dakopbouw bevat een uitgebreide berekening van de elementen waar je rekening mee dient te houden. Handig voor vergunningsaanvraag en aannemer. |
DoorbraakVeilig en volgens wet- en regelgeving starten met wanddoorbraak? Laat een constructieberekening opstellen en ontvang een vakkundige rapportage, inclusief benodigde berekeningen en toelichtingen. De bouwkundige basis voor jouw aannemer. |
ZonnepanelenOok bij het plaatsen van zonnepanelen heb je vaak een constructieberekening nodig. Hierdoor verkrijg je zekerheid over de draagcapaciteit van de locatie waar de zonnepanelen worden geplaatst. Is het dak sterk genoeg om het gewicht van de zonnepanelen te dragen? |
Wat kost een constructieve berekening?
Bij het plannen van een uitbreiding van een huis of ander gebouw is het essentieel om een gekwalificeerde bouwkundig ingenieur in te huren om de belastingen te berekenen die op de nieuwe constructie komen te staan. Op basis van deze berekeningen kan de ingenieur adviseren over de dikte en sterkte van de te gebruiken materialen. Het maken van constructieberekeningen kan een ingewikkeld en tijdrovend proces zijn, dus het is belangrijk om een gekwalificeerde professional in te huren. Bij ons nemen we de kosten van constructieberekeningen op in onze all-in offerte, zodat je erop kunt vertrouwen dat je de best mogelijke waarde krijgt voor je project. Het maken van constructieberekeningen voor een uitbouw kan daarbij ongeveer € 1.200 kosten.
Offerte aanvragen constructierapport aanbouw
Bezorgd over de structurele stabiliteit van je huis tijdens een uitbouw? Relax, wij hebben je gedekt. Onze bouwkundig ingenieurs zijn experts op hun gebied en zullen ervoor zorgen dat je huis veilig is tijdens het uitbreidingsproces. Wij nemen de kosten van een constructieberekening standaard op in onze all-in offertes, zodat je gerust kunt zijn in de wetenschap dat met alles rekening is gehouden. Met Subhan Ingenieursbureau kun je er zeker van zijn dat je aanbouw veilig en efficiënt wordt uitgevoerd. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis offerte - we helpen je graag!
Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op door te bellen, whatsappen of door het contactformulier in te vullen.