Wil jij een energiezuinig huis laten bouwen? Let op de volgende zaken
Je hoort het steeds vaker: huiseigenaren kiezen bij nieuwbouw voor een energiezuinig huis. Bestaande woningen krijgen ook steeds vaker een duurzaam jasje. De moderne consument is zich namelijk steeds meer bewust van zijn of haar bijdrage aan het milieu en klimaat. Bovendien stimuleert de regering de verduurzaming van woningen met subsidies. Wat zijn voor jou de voordelen van de bouw van een energiezuinig huis? In dit artikel vertellen we je er meer over.
Table of Contents
ToggleRedenen om een energiezuinig huis te laten bouwen
Een energieneutraal huis heeft op de lange termijn veel voordelen. Maak je bijvoorbeeld gebruik van een warmtepomp? Dan heeft jouw huis geen externe energie meer nodig om warm te worden. Dus zeg de gasleverancier maar op. Dankzij de warmtepomp komt de warmte uit de grond. Hetzelfde geldt voor zonnepanelen. Je krijgt warmte van de zon en niet van een energiebedrijf. De natuurlijke energie is een stuk beter voor het milieu én voor je huishoudpotje. Waar de gasprijzen alsmaar duurder worden, blijft de prijs van natuurlijke energie altijd gelijk.
Wat zijn de kosten van een energiezuinig huis?
De aanschaf van onder andere zonnepanelen en een warmtepomp is in het begin een kwestie van investeren. Als je een volledig energiezuinig huis wil aan het einde van de rit, mag je rekenen op een bedrag van 1700 euro per m2. Voor de gemiddelde woning in Nederland kom je dan uit op een bedrag van 35.000 tot 50.000 euro.
Het hangt niet alleen af van het aantal vierkante meters van jouw huis. De bouwmaterialen die de architect gebruikt hebben ook invloed op de prijs. Vind je dit bedrag aan de hoge kant? Je hoeft het niet gelijk in één keer te doen. Een energiezuinig huis kan ook in stappen.
Constructieberekening op maat ontvangen?
Subsidie voor een energiezuinige woning
Er is nog meer goed nieuws als je naar een energiezuinige woning wilt toe werken: veel overheden (provincies en gemeentes) bieden huiseigenaren subsidies voor verduurzaming van woningen. Er is ook een subsidie van de landelijke overheid voor de aanschaf van zonneboilers en warmtepompen. Hoe weet je of je in aanmerking komt voor subsidie? Bijna alle gemeenten hebben een speciaal (digitaal) loket voor vragen met dit onderwerp.
Hoe bouw je een duurzame en energiezuinige woning?
De bouw van een energiezuinige woning is een leuk en spannend proces. Let op: het is ook complex en je krijgt te maken met vragen die vaak technisch zijn. Denk hierbij aan het regelen van vergunningen, de goedkeuring van bouwplannen en het maken van afspraken met de architect en aannemer. Verder is het handig om een constructeursbureau in te schakelen. Hij berekent voor jou hoeveel je dak aan gewicht kan dragen en hoeveel zonnepanelen je daarom nodig hebt.
Subhan Ingenieursbureau heeft jarenlange ervaring op het gebied van duurzaam wonen. Om je het gehele bouwproces te ontzorgen ben je bij www.subhan.nl op het juiste energiezuinige adres. Laat de bouw van jouw energiezuinige huis niet over aan het toeval, maar geef het uit handen aan een specialist.
Plannen voor het verduurzamen van je woning?
Bij het verduurzamen van je woning komt veel kijken. Het is niet alleen de aanschaf van duurzame zonnepanelen of andere materialen. Er zijn ook veel technische toepassingen waar je rekening mee moet houden met de bouw van een energiezuinig huis. Probeer dit niet zelf op te lossen, maar neem een specialist in de arm. Je bent bij Subhan Ingenieursbureau aan het juiste adres. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek: 0527-856885 of info@subhan.nl.